תפריט ראשי תחומי עיסוק

מדריך לנפגע בתאונת דרכים

 

נפגעת בתאונת דרכים? בכדי להקל עליך אנו פורשים בפניך את המידע הנחוץ להגשת תביעה מול חברת הביטוח ומול המוסד לביטוח לאומי. בכדי לוודא קבלת פיצוי מירבי בגין הפגיעה מומלץ להגיש את התביעה באמצעות עו"ד המתמחה בתאונות דרכים.

  1. איסוף פרטים: אם בתאונה היו מעורבים כלי רכב נוספים, ולמזלנו בעליהם עצרו ומשתפים עימנו פעולה, נבקש את הפרטים הבאים – מס' רישוי של הרכב הפוגע, מס' פוליסת ביטוח של הרכב הפוגע, שם ומספר טלפון של בעל הרכב הפוגע או ו/או הנהג.
  2. צילום האירוע: אם ברשותנו מצלמה, גם בטלפון הנייד, ומצבנו הרפואי מאפשר זאת, רצוי לצלם את הפגיעות לרכבים ובגוף – תמונה שווה אלף מילים.
  3. יש לרשום פרטי התקשרות של עדים לתאונה (שם מלא, ת.ז., כתובת וטלפון).
  4. יש לרשום מיקום מדויק של התאונה ואת נסיבות התרחשותה (עדיף לעשות כן בסמוך ככל שניתן לאירוע).
  5. יש לפנות למשטרה ולקבל העתק מדו"ח המשטרה ("טופס מידע על נתוני תיק תאונת דרכים")
  6. במידה ופונית מזירת תאונת הדרכים ע"י מגן דוד אדום, יש לקבל מהם העתק מדו"ח מד"א. הרישום בדו"ח חיוני מאוד לתביעה עתידית שתוגש באמצעות עו"ד תאונות דרכים.

    מסמכים רפואיים: במידה ופונינו לבי"ח, נדאג לקבל עם השחרור את דו"ח האשפוז. לאחר הטיפול הרפואי הראשוני, חשוב לשמור על מעקב רפואי אצל הרופאים הרלוונטיים, ולשמור תיעוד ממעקב זה. תיעוד זה עשוי להיות שווה כסף רב בתביעה עתידית מול חברת ביטוח למשל. גם אם "התרגלנו" לפציעה מהתאונה, חשוב לפנות ולהתלונן בפני רופא, משום שאיננו תמיד מסוגלים לדעת אם פציעה שהתחילה כקלה, גם תישאר כזו, ותיעוד רפואי מסודר עשוי לשפוך אור בעתיד על החמרת הפציעה.

  7. שמירת חשבוניות: הוצאות רפואיות שונות, הוצאות נסיעות בקשר לתאונה וכל הוצאה שנגרמה כתוצאה המתאונה, לרבות סיוע מצד ג' וכיוצ"ב, רצוי לשמור את כל אלה לצורך התחשבנות עתידית מול חברת הביטוח.
  8. התייעצות עם עו"ד תאונות דרכים: בכדי לא לעשות טעות שתפעל נגדנו בתביעה עתידית, רצוי להתייעץ עם עו"ד תאונות דרכים בקיא ומנוסה.
  9. יש להקפיד על מועד הגשת התביעה!

    לרוב, מצבו הרפואי של הנפגע בתאונת דרכים לא "מתייצב" בסמוך לתאונה, אלא בחלוף הזמן ניתן לבחון האם הפציעה זמנית או לצמיתה. עו"ד תאונות דרכים בעל ניסיון, ידע מהו הזמן האופטימלי להגשת התביעה.

    מאידך, יש לשים לב למועדים הקבועים בחוק. אם תאונת הדרכים ארעה בדרך לעבודה, הרי שקיימת עילת תביעה גם מול המוסד לביטוח לאומי. בעוד שאת התביעה לביטוח לאומי יש להגיש בתוך שנה מיום התאונה, את התביעה לחברת הביטוח יש להגיש בתוך 7 שנים מיום התאונה, או מיום קרות הנזק. בנפגע שהוא קטין, התביעה תתיישן לרוב בהגיעו לגיל 25. לבדיקה אם תביעת תאונת דרכים התיישנה, יש להתייעץ עם עו"ד תאונות דרכים.

  10. חוקרי חברות הביטוח – חברות ביטוח שולחות פעמים רבות חוקרים מטעמן, בניסיון לחקור אחר מצבו האמיתי של התובע. חקירה כזו עשויה לכלול צילום וידאו ואודיו, והכשלת המבוטח באמצעים שונים ושאר תכסיסים, אשר מטרתם היא למנוע מהמבוטח את הפיצוי ולכל הפחות, להפחיתו. משום כך, מומלץ להימנע ממגע עם חוקרים אלה, לא לענות על שאלות לאנשים לא מוכרים בנושא בריאותנו ולא לנדב מידע. לעתים חברות הביטוח אינן נרתעות מסילוף דברי המבוטחים בבית המשפט והוצאתם מהקשר, באופן שמציג את התובע כמי שאינו דובר אמת.

במקרה של תאונה, כדאי להתייעץ עם עו"ד תאונות דרכים.

 

סעו בזהירות !